Ön yargıları parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur. #50

5 Mayıs 2020


Dünya

Ülkemizi ve dünyamızı etkileyen COVID-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler neticesinde Nisan 2020 sayımızı çıkarmama kararı almıştık.

Ülkemizde ilk vakanın görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinin ardından dergi ekibi olarak evlerimizden çalışmaya başladık. Martın sonlarına gelindiğinde ise Nisan 2020 sayısının çıkarılmamasının en doğru karar olacağını düşündük. Çalışanların sağlığını riske atmanın ve okurumuzu dergiyi edinmek için evden çıkmaya yönlendirebilecek paylaşımlar yapmanın doğru olmayacağı düşüncesiyle bu karara vardık. Yakın tarihimizde böyle büyük bir olayla karşılaşmadığımız için süreci paniğe kapılmadan izlemek istedik.

50. Sayı

"Doğa bizi uyarıyor... Doğa bize bir mesaj veriyor... Doğa intikam alıyor..." s.22

Dergi çıkmadan geçen bir ayın sonunda Albert Einstein sayısı ile yeniden karşınızdayız. Bilimin değerini, kıymetli bilim insanlarından birini anlatarak tekrar vurgulamak istedik. Tüm halkların, insanlık için çok geç olmadan, bilimin değerini kavraması ve bir parçası olduğumuz doğayı koruma bilincine kavuşması gerek. Geçen altı sene için söylenecek, anlatılacak çok şey var. Ama 50. sayı pandemi süreci içerisinde çıktı. Şu günler geçsin, anlatırız yine. Türkiye'nin en sevilen, en özgün edebiyat dergisini yapıyoruz. Nice 50 sayılara...

Konu Kitap

COVID-19 salgını Türkiye'ye sıçramadan hemen önce, şans bu ya, bir yıldır üzerinden çalıştığımız yayınevimiz “Konu Kitap”tan ilk kitaplarımız çıkmıştı. Öyle ki, kitapların çıktığı günün ertesinde Türkiye’deki ilk vaka haberi geldi. İlk kitabımız Japon edebiyatının usta kalemlerinden Natsume Soseki'nin Türkçeye daha önce çevrilmemiş romanı "Üç Köşeli Dünya". Yaşam serisi içerisinde ikinci kitabımız ise Netflix'in kurucusu ve ilk Ceo'su Marc Randolph'un, Netflix'in bir fikirden şirkete dönüşmesinin daha önce anlatılmamış hikâyesini roman tadında anlattığı "Netflix: Bu İş Asla Tutmaz" kitabı. Yeni çıkardığımız bu iki kitabı okumanızı tavsiye ediyorum. "Konu Kitap" okurunu bekliyor.

Sevgiler

Gökhan Demir